Очаква се над 4 милиона души от цял свят да посетят българската изложба в Лувъра 15.04 | 18:11

Изложба "Епопея на тракийските царе - археологически открития в България" беше открита в музея "Лувър" в Париж

От iNews.bg

Над четири милиона души от цял свят се очаква да посетят изложбата "Епопея на тракийските царе - археологически открития в България" в Лувъра в Париж.

Това са коментирали на днешното заседание на правителството министър-председателят Бойко Борисов и вицепремиерът Румяна Бъчварова, съобщиха от пресцентъра на кабинета. Двамата вчера участваха в откриването на експозицията във френската столица.

Премиерът Борисов посочил, че отварянето на Лувъра за изложбата, осъществените срещи на най-високо политическо равнище и огромният интерес от френски компании за инвестиране у нас показват изключително големия авторитет, с който се ползва в момента българското правителство.

"Навремето това е било мечтата на Людмила Живкова - в Лувъра да влезе и да направи изложба, онази държава на времето, да влезат в Лувъра. Това сега беше направено за България. Хора като Калфин, които са били външни министри и в дипломацията, знаят, че такива жестове не се правят само заради доброто съкровище и това, което имат.

Това са политически решения и то на социалистическо правителство, на форлайтера на социалистите вЕвропа - така както на ЕНП е канцлерът Меркел, така е президентът Оланд за социалистите", казва Бойко Борисов пред министрите.

Водещи

Най-четени