Певицата Гергана Димитрова със самостоятелен албум 20.12 | 21:55

„През очите на слънцето“ на БЕЛОНОГА е дебют на народната певица

От Лазар Тодоров

Албумът "През очите на слънцето" е един международен проект на световно ниво, който излиза първо в България. Той разкрива нов композиторски талант, способен да обедини българския фолклор с елементи от архаични култури, като тези на аборигените и пигмеите.

Работата по БЕЛОНОГА започва преди повече от 5 години и в началото по проекта работят само Гергана Димитрова и Алекс Нушев, под ръководството на продуцента Димитър Панев – директор на музикалната компания Елен Мюзик.

Част от мисията на българина, който от години живее в Германия, е да създава и промотира в цял свят нови звукови преживявания, базирани върху многообразието на българския фолклор.

В музиката на БЕЛОНОГА слушателят се пренася в един нов музикален свят - красив, пъстър, архаичен, съвременен и хармоничен.

Гергана Димитрова е един от най-красивите български гласове, част от множество формации, като "Мистерията на българските гласове", "Ева Квартет", Balkan Scientist.

Особено с Ева Квартет в последните 12 години тя осъществява редица вокални проекти с музиканти от цял свят – Mola Sylla (Сенегал), Haig Yazdijan (Армения), Unni Lovlid и Sandra Kolstad (Норвегия) и много други.

Работата върху последния проект на Ева Квартет с Хектор Зазу - "Арката" я вдъхновява да започне да реализира собствените си музикални идеи. В последните години тя усилено разширява възможностите на изключителния си глас и техниката си на пеене, както и с последователно изследване на множество традиции във вокалната музика от цял свят.

Пресечната точка на всички усилия е дебютът й "През очите на слънцето" - проект – връзка между иновативните идеи, съвременните технологии и древните култури.

От 20 декември на българския музикален пазар излиза дебютният албум на БЕЛОНОГА "През очите на слънцето".

Водещи

Най-четени