Пенев се похвали пред Европа със Стратегията за култура 16.04 | 16:24

По думите му тя е в процес на финализиране

От Елена Кирилова

Националната стратегия за развитие на културата е процес на финализиране, заяви служебният министър на културата Владимир Пенев по време на 10-тата Конференция на министрите на културата на държавите-членки на Съвета на Европа.

Пенев подчерта, че Националната стратегия за развитие на изкуствата, културното наследство, културните и творчески индустрии и културния туризъм е изработена с активно гражданско участие и досега България не е имала подобна по мащаб стратегия за култура, съобщават от Министерството на културата.

В момента служебният министър и заместник-министърът на културата Деяна Данаилова са на посещение в Москва във връзка с конференцията. Тя е на тема "Управление на културата - насърчаване на достъпа до културата” и започна на 15 април.

Акцентът на събитието пада върху новите предизвикателства пред правителствата и министерствата на културата, когато става дума за насърчаване на достъпа до култура и участие в нея.

В рамките на форума са разгледани предизвикателствата и възможностите на цифровата ера за достъп до културата и взаимодействието с гражданското общество.

Министрите на културата са обменили добри практики и опит и са проучили перспективите и предизвикателствата пред Съвета на Европа.

Водещи

Най-четени