Постижение! БГ снимка плени световноизвестната Нора Робъртс 18.01 | 11:35

Кадър, заснет в полята край Чирпан, украси новата корица на писателката

От iNews.bg

Американската писателка Нора Робъртс е един от най-добрите майстори на трилъра. Книгите ѝ са сред любимите на куп почитатели на тази тематика и всяко ново нейно предложение за нула време се превръща в бестселър. Именно затова е изключително постижение да попаднеш в полезрението на творец от такава величина.

Оказа се, че българска снимка е пленила световноизвестната майсторка на писменото слово и тя я е избрала за своята нова корица. Кадърът е правен в полята край Чирпан от старозагорската фотографка Евдокия Георгиева, а в момента краси романа "Да на любовта".

Книгата се очаква да излезе от печат на 11 септември. От издателството "Харпър Колинс" харесали сред хиляди фотоси снимката на Евдокия.

40-годишната старозагорка, която е икономист по професия, се занимава любителски с фотография от 2009 г. През юли миналата година нейна снимка е сред отличените на Международния фотографски салон Варна 2016, пише Dir.bg.

"Започнах да снимам заради големия си син. Исках да запазя спомените. Но в крайна сметка моята страст са макро снимките и пейзажите, както и натюрмортът. Когато имам човек в кадрите, най-често не знам какво да го правя", каза Георгиева.

Освен корицата на новата книга на Робъртс, нейна снимка вече е на корицата на френски роман от поредицата "Арлекин".

Водещи

Най-четени