Прекрасна новина за почитателите на класическата музика 12.10 | 09:30

Пианистът с най-големи продажби в света и най-престижният оркестър се събират

От Лазар Тодоров

Пианистът с най-големи продажби в света и най-престижния оркестър в света се събират за записите на две от най-емблематичните творби за пиано на 20-ти век.

Китайският пианист Ланг Ланг заедно с Берлинската филхармония и сър Саймън Ратъл в историческата концертна зала на филхармонията записват Концерт за пиано No. 3 от Прокофиев и Концерт за пиано No. 2 от Барток.

"От много време искам да направя записи с Маестро Ратъл и Берлинската филхармония. За всеки музикант е изключителна привилегия да записва с този оркестър. Брас секцията е абсолютно феноменална, а сър Саймън е диригент, който извлича уникална дълбочина на тоновете”. – казва Ланг Ланг.

Сър Саймън Ратъл е не по-малко въодушевен от съвместните записи. Подобно на Ланг Ланг и той намира за вдъхновяващо паралела между двете произведения. 

Втори концерт за пиано от Бела Барток е сред най-големите предизвикателства за пианистите и по тази причина е произведение, което се записва сравнително рядко.

Световноизвестният пианист го поставя на едно ниво по техническа трудност с Втори концерт за пиано от Брамс и Концерт №3 от Рахманинов.

В допълнение към новия студиен албум ще излезе завладяващ 60-минутен документален филм, озаглавен "The Highest Level” ("Най-високото ниво").

Всички почитатели на класическата музика ще видят вълнението, адреналина и предизвикателствата пред артистите и техния екип, по време на целия звукозаписен процес. Документалният филм заедно с пълното изпълнение на Трети концерт за пиано от Прокофиев излиза на 30/10 на DVD и Blu-Ray формати.

Водещи

Най-четени