Приказната „Пепеляшка“ ще оживее отново 29.01 | 18:42

Комичната опера от Росини отново ще се играе след повече от 30 години

От Теодора Кокаланова

Комичната опера "Пепеляшка" от Джоакино Росини отново ще озари сцената на Софийската опера и балет след 30-годишно затишие. На 20-и март "Триумфът на добродушието", заимствана от приказката на Шарл перо, ще триумфира със спиращ дъха спектакъл.

Творбата се смята за една от най-изящните музикални произведения, съчетаващи брилянтен вокал и ансамбъл. Поради своята уникалност, през последните десетилетия са осъществени много звукозаписи на операта.

25-годишният Росини създава "Пепеляшка" за 3 дни и има зад гърба си оперни бисери като "Севилският бръснар", "Танкред" и "Италианката в Алжир".

Автор на пиесата, в Софийската опера и балет, е Вера Петрова. Фееричната приказка ще бъде пресъздадена на сцената, благодарение на костюмите на Християна Михалева.

Впечатляващият декор на Боряна Ангелова ще изпъква по време на представлението, а за мистичните звуци ще се погрижи диригент Григор Паликаров.

Премиерните представления са на 20, 21 и 22 март от 19.00 ч. Билетите са на цени от 10 до 50 лв. Могат да бъдат закупени от касата на Софийската опера и балет или онлайн е мрежата на Iventim.

Водещи

Най-четени