Саймън Люис откри в София фотоизложбата „Memoria on Beauty” 22.06 | 08:29

Световноизвестният фотограф участва в Месеца на фотографията у нас

От Олга Андреева

Фотоизложбата "Memoria on Beauty– Fashion and Dance Photography” на световноизвестния фотограф Саймън Люис беше открита снощи в столичната галерия "Юзина”.

В 19-те творби Саймън изобразява настроения, влияния, мисли и мечти, съчетани в различни цветове, светлини и вибрации.

Всяка фотография притежава свой нов уникален характер и изтънчена чувствителност, разкривайки индивидуалността на автора вдъхновена от танца, екзотичните култури и от фотографите Фелис Беато и Барон Раймунд фон Щилфрийд-Ратениц.

Експозицията е подготвена съвместно с неговия европейски куратор и арт директор на галерията Десислава Монева, уточнява "Булфото”.

Саймън Люис работи в областта на портретната, модна и танцова фотография и в момента подготвя няколко изложби, работейки за световните гиганти Ралф Лорен, "Нокиа”, "Огилви”, Робърт Марк, "Канон”, "Харпърс Базар” и други.

Проектът му е част от Месеца на фотографията и се реализира с помощта на Националната художествена академия и Академията за фотография.

Откриването на изложбата стана и светски дебют на малката София - дъщеря ня Диана Любенова и Лес Уелдън. Изложбата уважиха и Ники Сотиров, Ставри Калинов, Анна Каридова и Жана Жекова.

Водещи

Най-четени