Седмица на моноспектаклите 26.05 | 16:36

В нея ще участват Мариус Куркински, Камен Донев, Асен Блатечки и Николай Урумов

От Марина Янева

Театърът е изживяване, което винаги съм свързвала с препълненото фоайе пред гардероба. Впрочем тясното пространство между седалките и тишината в залата също са негови отличителни черти. Посещаемостта на театрите не спада, въпреки че отдавна това не е единственото забавление за влюбените двойки, самотните реалисти и всестранно развитите, млади и будни хора. Както и за всички останали.

Естествено, че режисурата е важен елемент на театралното изкуство. Но какво е едно представление без актьори? Те са душата на случващото се. Това го разбрах, още когато се припознах в ролята на Александра Сърчаджиева във "Вампир". Да се разплача на постановка! И нека всички специални ефекти на свръхвисокобюджетните кинопродукции да вървят по дяволите!

А какво по-обстойно поле за изява на нечий талант от моноспектакъла? Излизаш сам срещу всички. Теб гледат, а ти се превъплъщаваш. И само истинския, родения за сцената актьор, може да се справи с това предизвикателство.

Тревата в Парк Военна Академия ще играе ролята на препълненото фоайе пред гардероба. Той ще липсва, защото вече е достатъчно топло да сме без палта. Сцената в парка пък ще бъде наобиколена от ценители на изкуството, и то четири вечери подред.

В седмицата на моноспектаклите само щурците от храстите и птичките по дърветата ще нарушават тишината в този театър на открито. В него ще вземат участие Мариус Куркински, Камен Донев, Асен Блатечки и Николай Урумов. Всеки от тях ще има една вечер. Десетки хора в публиката и един актьор.

Ето и програмата на театралния фестивал на моноспектаклите, началният час е 21:00. А повече информация за всяка от постановките, може да намерите тук.

02 юни

Мариус Куркински в "Български разкази"
(по произведения на Ангел Каралийчев, народни приказки и предания)

03 юни
Николай Урумов в "Лалугер" от Александър Урумов

04 юни
Асен Блатечки: "Секс, наркотици и рокендрол" от Ерик Богосян

05 юни
Камен Донев във "Възгледите на един учител за народното творчество"

Водещи

Най-четени