Софийската филхармония със специален подарък за публиката 06.08 | 13:26

Световноизвестни солисти и диригенти ще се включат в празника за 90-ата годишнина

От iNews.bg

Световноизвестни диригенти и солисти ще музицират със Софийската филхармония от септември 2018 до юни 2019 г. Концертната програма за новия сезон е разделена на 14 концертни цикъла, а само през август почитателите на класическата музика могат да закупят комбиниран билет за всеки един от циклите с 20% отстъпка в мрежата на Ивентим.

Концертните цикли на Софийската филхармония са тематични и улесняват публиката при избор на събития според индивидуалния вкус. За почитателите на симфоничната музика интерес би предизвикал цикълът "Големите симфонии I”, който стартира на 27 септември с концерт на виртуоза на цигулката Вадим Репин, на 26 октомври световнопризнатият диригент Павел Балев ще дирижира шедьоври от класическата музика. Поредицата продължава през целия сезон с участието на забалежителни солисти от цял свят.

Интересни за деца и родители са концертите за най-малките, "Фортисимо”, а сред заглавията на концертните цикли ще бъдат "Шедьоврите на XX век”, "Пианистите”, "Руски приказки”, "Магията на Бетовен” и др.

В официалните страници на Софийската филхармония и Ивентим ще откриете подробности за концертите в програмата на новия сезон. Първият забележителен гост е големият грузински бас Паата Бурчуладзе, който ще представи най-доброто от своя репертоар в зала "България" на 21 септември.

През август билети за събитията на Софийска филхармония се продават ексклузивно на касите в мрежата на Ивентим с остъпка от 20% за всеки комбиниран билет за концертните цикли.

Водещи

Най-четени