Столицата се преобразява със "София Диша" 19.08 | 08:00

Визуалните изкуства днес окупират ул. "Пиротска"

От Елена Кирилова

В третата неделя на фестивала "София диша” столичната улица "Пиротска” ще се преобрази в арена на визуалните изкуства.

Между 16 и 21 часа тя ще предложи изложба на открито под мотото "Ветрове от цветове”. В зоната мрежу булевардите "Княгиня Мария Луиза” и "Стефан Стамболов” ще покани всички любители на изобразителното изкуство, фотографията, дизайна и скулптурата, за да се насладят на поредната инициатива в рамките на фестивала.

Обещаващи творци ще предложат основни уроци на желаещите да се научат на нещо ново в областта на визуалните изкуства, съобщава БТА.

Христо Тренев е подготвил социално-провокативни илюстрации и фотографии, Мария Лъвчиева ще покаже рисунки с туш и кафе, докато Диана и Николай Ангелови ще представят плетивата си е тематично ателие на Центъра за култура и изкуство "Пъстър свят”.

Картини на щрауси, които нашумяха това лято, благодарение на участието им в популярен български видеоклип, ще бъдат представени от създателката им Нова Ампова.

А за да е още по-интересно, всеки ще може да се включи в създаването на книга. В нея посетителите ще могат да пишат думи или изречения от любими техни книги. Всичко това ще бъде украсено от илюстрациите на художника и преподавател в Нов български университет Калина Христова.

Самата художничка е дала идея за създаването на произведението като реакция срещу абсолютната власт на телевизията и интернет в съвременното общество.

По-любопитните пък ще могат да видят изчезващите архитектурни елементи от столицата, благодарение на фотографиите  на Антон Найденов.

Водещи

Най-четени