Столичната ул. „Цар Самуил“ приема „Европа през младите в изкуството” 03.05 | 12:12

Акцентът в темата на проекта тази година са ударните музикални инструменти

От iNews.bg

На 12 май столичната улица "Цар Самуил”, между "Денкоглу” и "Солунска”, отново ще стане зона само за изкуство. Причината е проектът "Европа през младите в изкуството”. Този път темата е ударни инструменти в памет и по повод 90 години от рождението на проф. Добри Палиев, който също е живял близо до тази улица. Галериите "Париж”, "Астри”, "Контраст”, "Интро” и други в това пространство ще приемат гости през целия ден.

На улицата ще рисуват и ще показват свои картини по темата ученици от Националното училище за изящни изкуства "Илия Петров" в София. А след 16:00 часа на изградена сцена на открито ще звучи музика с акцент ударни инструменти в изпълнение на: скулптора и музикант Мартиан Табаков и перкусиониста Бранко Вълчев; два състава на Националното музикално училище "Любомир Пипков” – "Тупан” и "Палиев&Спаркълс” с преподавателки Мария и Искра Палиеви; състав от студенти на композитора Асен Аврамов, също ученик на проф. Палиев; както и на барабаниста Александър Даниел заедно с известния тромпетист Росен Захариев – Роко…

Входът е свободен през целия ден и всички са добре дошли. Проект"Европа през младите в изкуството” се изпълнява с финансовата подкрепа на Столична община, Програма Европа 2018 от фондация "Въпреки” в партньорство с район "Триадица", НУИИ "Илия Петров”, НМА "Проф. Панчо Владигеров”.

Водещи

Най-четени