Феноменалният балет "Тодес" отново на българска сцена 28.01 | 11:34

Руската трупа гостува с постановката „Мы” в края на март

От iNews.bg

Феноменалният балет "Тодес" отново пристига на гастрол в България със зрелищната постановка "Мы”, в която с танци пред нас ще оживеят Иван Грозни и Хитлер. Новата си програма уникалната руска трупа ще представи на 24 март в София, на 25 март в Русе и на 26 март във Варна. Любимци на българска публика гастролират у нас за 13-та поредна година по покана на организаторите от DEGRIS EVENTS, съобщи БГНЕС.

Двучасовата програмата "Мы" ("Ние" – бел.ред.) е съкровищница на най-уникалните танцови номера, изпипани до съвършенство през 30-годишната история на феноменалния балет "Тодес". "Мы" - това са неспирно преливащи емоции, вибриращи, като оголени нерви с красиви и сложни хореографски похвати. Танци, в които като в безбрежен океан са разтворени нашите желания, страсти и мечти и преди всичко на свободата на човешкия дух.

Този път "Тодес" канят публиката и в интимния си свят за да покажат какви са те на сцената и зад кулисите с посланието "Това сме НИЕ". Много от тях са женени, някои вече разведени, някои имат деца, а други все още са такива...

"Тодес" винаги са се отличавали с уникална хореография и неподражаем стил. Балетът обединява в хореографията си – класика, хип–хоп и модерен балет.

Някои от танците, които ще покажат на българска сцена са "Пеперуда” – танц, в който солистката лети над земята, изпълнявайки сложни, акробатични елементи със завидна лекота и грация, докосвайки пода само за 30 секунди.

"Восъчни фигури” – този танц кани зрителите в музей на восъчни фигури, които оживяват след като стрелките на часовника стигнат полунощ. Култови исторически фигури, като Иван Грозни и Хитлер ще накарат всички да ахнат не само заради приликата на образите, но и с помощта на впечатляващи хореографски решения.

Изумителният спектакъл "Мы” е с оригинална сценография, авторска музика, екстравагантни костюми и ефектно осветление. Потресаваща динамика, феерия на звуци и мощна енергия, взрив от емоции, собствен, неповторим стил – това е балет "Тодес" с новата си програма.

Балетмайстор и постановчик на "Мы" е Алла Духова.

Балет "Тодес”, превърнал се в символ и съществен елемент от съвременната култура на Русия, е създаден през 1986 г. Негов създател, балетмайстор и постановчик е Алла Духова. На световна сцена са играли с Майкъл Джексън, Марая Кери и други световни звезди.

2001 г. Алла Духова е поканена лично от руския президент Владимир Путин на среща с 15-те най-изтъкнати жени в Русия, постигнали успех в творческата си кариера. Името на балета – "Тодес” идва от един от най-опасните елементи във фигурното пързаляне, а самата Духова е хореограф на носителите на сребърни олимпийски медали французите Марина Анисина и Гвендал Хейзър.

От 1990 г. балет "Тодес" активно работи и зад граница и гастролират в цяла Европа, Америка, Австралия, Израел. Неколкократно гастролират със собствена програма в САЩ.

Билети за спектакъла "Мы” се разпространяват в мрежата на Ивентим. Цените са от между 30 и 60 лв.

 

 

Водещи

Най-четени