Фестивал в Шумен събира брейк и графити-артисти 17.08 | 16:44

Във "Фестивал на летните звуци" ще вземат участие диджей, бийтбокс, брейк и графити-артисти

От Олга Андреева

Тази събота и неделя в шуменския парк "Студентски" ще се проведе "Фестивал на летните звуци". Организатор е община Шумен, а идеята е на млади графити-артисти. Във фестивала ще вземат участие диджей, бийтбокс, брейк и графити-артисти.

На поканата на организаторите са се отзовали и едни от най-изявените в България и Европа стрийт-артисти, сред които се откроява името на Ернесто Насимо.

Професионалистите ще запознаят желаещите със съвременните тенденции, стилове и похвати в това изкуство. За изява на начинаещите е определен отделен кът.

Ще бъде предоставена възможност на всички желаещи да демонстрират таланта си в рамките на безопасното и допустимото на определените за това места в парка.

Проявата се посещава на 1330-годишнината от създаването на българската държава и ще премине под мотото "Да опазим Шумен чист!".

Фестивалът ще бъде открит в 14.00 часа на 20 август с изяви на графити-артистите, а от 19.00 ч ще започне музикалният концерт. На 21 август от 17.00 ч ще бъде закриването на фестивала. Входът в парк "Студентски" ще бъде свободен.

 

Водещи

Най-четени