Шпионаж през Каменната ера 20.03 | 10:33

Премиера на Пламен Марков на сцената на „Сатирата“

От Гергана Златкова

Любителите на театъра ще могат да се насладят на ново попълнение в репертоара на Сатиричен театър "Алеко Константинов".

"Шпионажът през Каменната ера или Гущерчето" събира на Сцена "Щастливеца" ще се съберат емблематичните за театъра Татяна Лолова, Пламен Сираков, Йорданка Стефанова и изгряващите звезди Луиза Григорова и Весела Бабинова.

Постановката е дело на Пламен Марков, а сценографията е поверена на Мира Маланова и студентите от класа на доц. Невяна Кавалджиева.

Спектакълът е копродукция с НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов”.

Племето на Зубрите, живеещо 12 000 години преди Христа, изнемогва. Поради все по-бедния улов на риба чрез копия-харпуни, те гладуват, макар че са на самия бряг на морето и близо до широка река, пълна с риба.

Разбират, че техните вечни врагове от племето на Скорпионите са измислили някакво съвършено ново и модерно техническо средство за ловене на риба - рибарската мрежа.

Племето на Зубрите решава да изпрати своя Мата Хари за съответния икономически шпионаж. Те изпращат най-красивата и хитроумна девойка на племето - Гущерчето. Мисията е изпълнена успешно, но, за да шпионираш добре другия, трябва да го опознаеш добре...

Опознавайки все по-добре своя Похитител, Гущерчето изпада в поредица от комични и драматични перипетии.

Спектакълът е продължение на търсенията на постановъчния творчески екип на спектакъла "Криминале от каменната ера или Двете стрели”.

"Шпионажът през каменната ера или Гущерчето" ще ви забавлява и вълнува чрез откритията на праисторическите хора от каменната ера, които продължават да ни изненадват и днес. Парадоксално е, че всяко следващо поколение преоткрива, започвайки от нулата, защото "историята учи, че никой не се учи от историята”.

Водещи

Най-четени