"Артистът" и с "Независим дух" 26.02 | 09:13

Наградите "Независим дух" се присъждат от организацията "Независимо кино"

От Кремена Бедерева

"Артистът" спечели отличието за най-добър филм и още три от наградите "Независим дух" на церемония в Санта Моника, Калифорния.

АР съобщава, че това може би е прелюдия за голямата нощ, която очаква този чернобял, ням филм на церемонията довечера в Лос Анджелис за наградите "Оскар" на филмовата академия.

"Артистът" спечели също награда за най-добър режисьор (Мишел Азанависиюс), за най-добър актьор (Жан Дюжарден) и за декори. На Мишел Уилямс бе присъдена наградата за най-добра актриса в пресъздаването на Мерилин Монро в "Моята седмица с Мерилин".

Призовете "Независим дух" за поддържаща роля отидоха у Кристофър Плъмър за превъплъщението му като възрастен вдовец, оказал се гей, в "Новаци" и при Шейлийн Удли за ролята й на палава хавайска тийнейджърка в "Потомците".

Наградите "Независим дух" се присъждат от организацията "Независимо кино". Те се връчват на оригинални и провокативни нискобюджетни филми.

Продукциите могат да участват в надпреварата, ако бюджетът им е под 20 млн. долара със значителна подкрепа от независими източници извън холивудската студийна система. ь

Водещи

Най-четени