"Бързи и яростни 5: Удар в Рио" пак е номер едно 18.05 | 14:03

"ТОР: Богът на гръмотевиците" запазва второто си място

От Неда Ковачева

"Бързи и яростни 5: Удар в Рио" не отстъпва от челната позиция на българския бокс офис и вече втора поредна седмица е номер едно. През изминалия уикенд екшънът с Вин Дизел, Пол Уокър и Дуейн Джонсън-Скалата е събрал 112 463 лв., а така общите му приходи вече възлизат на 654 983 лв.

Втората позиция също е същата спрямо миналата седмица - тя се заема от "ТОР: Богът на гръмотевиците", който през изминалите почивни дни е инкасирал 53 040 лв. Така общите му постъпления нарастват на 694 289 лв.

Първата премиера тази седмица - "Свещеник", застава на трета позиция с постъпления за уикенда от 44 865 лв. Филмът е адаптация на едноименния корейски роман. Сюжетът разказва за свещеник, който тръгва след вампири, отвлекли племенницата му. За всеки, който обича ужасите, "Свещеник" вероятно би бил интересен, макар че очакванията за него се оказаха по-големи от реалните качества на филма.

На четвърта позиция тази седмица е анимационният хит "Рио", който се прожектира по българските кина от шест седмици. През изминалия уикенд анимацията събра 34 115 лв., а общите му приходи възлизат вече на 900 986 лв. Както сами можете да видите, "Рио" се представя много добре у нас, а изгледите са да продължи да го прави още няколко седмици.

След него, на пета позиция тази седмица се нарежда комедията "Ергени за седмица". През миналия уикенд филмът беше на същата позиция, а сега е събрал от билети сумата от 17 617 лв.. След две седмици по родните кина филмът с Оуен Уилсън и Джейсън Судейкис е събрал едва 86 180 лв.

Българското заглавие "LOVE.NET" откриваме на шеста позиция тази седмица, като през уикенда са го гледали 1 914 зрители, които са му донесли 16 410 лв. приходи. След седем седмици по екраните "LOVE.NET" вече има 1 193 221 лв. постъпления.

На седма позиция се нарежда и втората премиера за тази седмица - "Вода за слонове". Това е най-новият филм с Робърт Патинсън, в който играят още Рийз Уидърспуун и Кристоф Валц. След вампирската си роля в тийнейджърската трилогия "Здрач", Патинсън се насочи към драматичния жанр с "Не ме забравяй" през 2010 г. и тази година с "Вода за слонове". Играта на актьора е изненадващо добра, особено за онези зрители, които не харесват "Здрач".

На осма позиция тази седмица откриваме "Сбогом, мамо" на Мишел Бонев. Този уикенд филмът е събрал 4 696 лв., а общите му постъпления от двете седмици по кината възлизат на 24 399 лв.

Предпоследен е "Приключенията на Сами" с 3 676 лв. приходи през уикенда и общи постъпления от 65 412 лв. На десета позиция се нарежда "Адвокатът с Линкълна". Този уикенд филмът е събрал 3 156 лв., а общите му приходи са на стойност 84 119 лв.

Размествания в топ 10 в родната бокс офис класация със сигурност ще има, тъй като тази седмица у нас идват три премиерни филма, единият от които е "Карибски пирати: В непознати води".

Водещи

Най-четени