"Вълкът от Уолстрийт" чупи рекорди 22.01 | 09:14

Лентата продължава да е лидер в бокс офисите

От Теодора Кокаланова

Създаденият по едноименната автобиографичната книга на брокера Джордън Белфорт "Вълкът от Уолстрийт" на режисьора Мартин Скорсезе е най-гледаният филм у нас вече 10 дни, показват обобщените данни от БГ киносалоните.

Над 60 000 зрители са станали свидетели на играта на номинираният за "Оскар" Леонардо Ди Каприо пред екрана. Те са платили близо 500 000 лева за билети. В класацията историческият "Легендата за Херкулес" на 3D държи втората позиция.

Продукцията на режисьора на "Умирай трудно 2" и "Гориво в кръвта" Рени Харлин с Келън Лъц в главната роля е гледан от 13 188 души и има 130 157 лева приходи за първите три дни на екран у нас, уточнява БТА.

Наскоро появилият се на хоризонта "47 ронини" с Кеану Рийвс е на трета позиция по зрителски интерес. Историята на легендарните самураи, които до края на живота си остават предани на своя господар, е гледана от 142 357 зрители и има 1 405 278 лева от билетите им.

На четвърто място е 3D анимационната приказка "Джъстин и рицарите на честта”. Пети поред сред най-гледаните филми е филмът на Станислав Дончев и Васко Мавриков "Корпус за бързо реагиране 2: Ядрена заплаха", а шеста в топ 10 е друга анимация, създадена по приказката на Ханс Кристиян Андерсен "Снежната кралица"- "Замръзналото кралство".

След повече от месец на екраните седмата и осмата позиция е заета съответно от филмираната едноименна книга на Дж. Толкин на режисьора Питър Джаксън "Хобит: Пущинакът на Смог" и 3D анимацията"В света на динозаврите", създадена по едноименната документална поредица на ВВС.

Девети в топ 10 е спортната комедия "Бойни старчета", в който си партнират Силвестър Сталоун и Робърт Де Ниро, а забавният "Последният пенсионерски запой" е на десета позиция.

Водещи

Най-четени