„Ирма” помете райското кътче на Ричард Брансън на Некер (СНИМКИ) 11.09 | 15:05

Милиардерът призова Лондон за "План Маршал" за възстановяване на Виржинските строви

От iNews.bg

Некер – "домашният” остров на световноизвестния предприемач и милиардер сър Ричард Брансън, също не беше пожален от опустошителния ураган "Ирма".

Брансън живее от години на този остров, който е част от 50-тината Британски вирджински острови и който доскоро изглеждаше като райско кътче с огромни плажове и спокойни сини води.

Островите са автономна част от Великобритания, но техен държавен глава е кралицата.

"Ирма” взе пет жертви на Британските вирджински острови и техният премиер Орландо Смит поиска дългосрочна помощ от Лондон.

1974302

"Усетихме пълната мощ на най-силния ураган в Атлантическия океан. Извадихме късмет, че имахме много здрава изба и за щастие всички наши екипи са живи и здрави”, заяви Брансън.

1974304

"Въпросът обаче е за десетките хиляди жители на островите, които загубиха домовете си”, добави той.

"Имаме вече информации, че расте гражданското неподчинение. Призовавам всеки да остане на сигурно място, да запази спокойствие и да си помагаме, помощта вече пътува към нас”, написа Брансън.

"Британското правителство ще има огромна роля за възстановяване на териториите, засегнати от "Ирма” – и краткосрочно, и дългосрочно. Регионът се нуждае от "План Маршал за възстановяване”, устойчиво ново строителство и дългосрочно съживяване на икономиката”, посочи още Брансън.

"Екстремните метеорологични явления изглежда ще са по-чести и по-силни, тъй като ефектите от промяната в климата продължават да растат", казва още Брансън.

В момента самият той е в Пуерто Рико - американска територия, недалеч от Некер, за да търси допълнителна помощ за възстановяването на пострадалите Вирджински острови.

Водещи

Най-четени