„Красавицата и звярът“ се преражда в 3D 20.01 | 18:22

По родините кина триизмерната приказка ще тръгне от 2 март

От Олга Андреева

За първи път на голям екран в България ще бъде показана класическата анимация на Disney "Красавицата и звярът". Официалната премиера на филма у нас е на 2 март.

Историята на красивата Бел и Звярът е първият анимационен филм, получил номинация за "Най-добър филм” от Академията за филмово изкуство. Вълшебната приказка разказва фантастичното пътешествие на Бел (с гласа на Пейдж О’Хара), умна и красива девойка, държана в плен от ужасяващ звяр (с гласа на Роби Бенсън) в замъка му.

Въпреки опасността, в която се намира, Бел се сприятелява с омагьосания инвентар на замъка – в това число чайник, свещник и настолен часовник – и постепенно започва да вижда зад външността на Звяра сърцето и душата на принц.

Три години след дебюта на лентата през 1991 г., "Красавицата и звярът" се трансформира в мюзикъл, поставен за първи път на Бродуей. За периода между 1994 г. и 2007 г. има 5 464 представления, с което става осмата постановка, играна най-дълго време. Мюзикълът е поставян в още 13 страни и 115 града.

Заедно с вълшебната история за Бел и Звярът, от Disney разкриват какво се случва и с една друга любима на зрителите анимационна двойка – Рапунцел и разбойникът, съобщиха от Forum Film Bulgaria.

В късометражния филм "Рапунцел и разбойникът завинаги”, който може да се види на голям екран само с "Красавицата и звярът 3D", двамата влюбени се изправят пред олтара в присъствието на най-важните за тях хора и ...животни. Вълнението от церемонията, обхванало верния другар на Рапунцел хамелеона Паскал и коня-полицай, предизвиква непредвидени и забавни събития.

Най-четени