"Под прикритие" ще бъде новият криминален сериал на БНТ 17.02 | 16:55

В продукцията ще участват младият Ивайло Захариев, Захари Бахаров, Ирена Милянкова и др.

От Неда Ковачева

БНТ започва снимките на нов криминален сериал, стана ясно днес на специална пресконференция. Сериалът ще се казва "Под прикритие" и ще бъде копродукция с продуцентска къща SIA.

 Жанрът на сериала ще бъде "криминална драма с романтични изстрели" по думите на Димитър Митовски и Димитър Гочев. "Под прикритие" ще започне да се излъчва през април, в тотален праймтайм веднъж седмично.

Първият сезон ще бъде в 12 епизода с продължителност от по 54 минути всеки, а снимките ще започнат скоро. Локациите им ще бъдат предимно в София. На пресконференцията стана ясно още, че сюжетът и ситуациите са почерпени максимално от българската действителност, същевременно обаче всичко в историята е фикция.

Запитани от кои чужди сериали са се вдъхновили, продуцентът Димитър Митовски отговори, че емоционално би желал да прилича на руската продукция "Бригада", а посланията да напомнят на филмите на Скорсезе. И все пак той смята, че е неправилно българските филми да се правят на американски. Припомняме, че Митовски стои зад успешни проекти като "Мисия Лондон" и "Стъклен дом".

Що се отнася до екипа на "Под прицел", личи си, че авторите разчитат на зрителския интерес, но е виден и стремежът за налагане на нови лица. В главните роли са младият Ивайло Захариев, който е завършил НАТФИЗ преди четири години в класа на проф. Атанас Атанасов, Захари Бахаров, манекенката Ирена Милянкова, Владо Пенев и Михаил Билалов.

Христо Мутафчиев също ще има ключова роля в сериала, но от екипа не пожелаха да разкрият подробности около него. Това ще е първата изява на шефа на Съюза на артистите в България след прекарания инсулт през 2010 г.

Режисьор на "Под прикритие" ще бъде Виктор Божинов, а консултант - криминалният журналист Слави Ангелов. Основно сюжетът се върти около Мартин (Захариев), който става първият полицай под прикритие в България. Той се внедрява в престъпна организация, където живее в непрекъснат страх. Но Мартин разбира, че истинските врагове всъщност не са престъпниците около него, а полицаите.

Освен че с "Под прикритие" БНТ влиза в реално "съперничество" с основните си конкуренти, телевизията ще покаже на зрителите за първи път този жанр в такъв вид. От екипа ще се опитат да обяснят на българската аудитория кое превръща един човек в престъпник и какво стои зад привидната жестокост и безскрупулност.

Продуцентите на предстоящия сериал предварително се извиниха за всяка случайна прилика с действителни лица и събития.

 

Водещи

Най-четени