„РИО“ долетя на върха на българския бокс офис 12.04 | 11:30

Анимацията дойде у нас седмица по-рано от премиерата си в САЩ

От Неда Ковачева

Анимационният хит "РИО" пристигна в България и моментално зае първата позиция в родния бокс офис. През изминалия уикенд той е гледан от 18 960 зрители, които са му донесли 197 016 лв.

Историята в "РИО" разказва за папагала Блу (озвучен в оригинал от Джеси Айзенберг, а в българската версия от Христо Димитров), който е домашна птица. Неочаквана среща с красавицата Джуъл (с гласа на Ан Хатауей / Ася Рачева) го праща на пътешествие в Рио де Жанейро, където двата папагала макау трябва да се пазят от контрабандистите на редки животински видове. Режисьор на триизмерната анимация е Карлос Салдана, който познаваме от филмите "Ледена епоха".

На второ място тази седмица е българският филм "LOVE.NET", който през изминалия уикенд е събрал 156 556 лв. Падането с една позиция спрямо миналата седмица в никакъв случай не може да се счита за провал, тъй като филмът е гледан от 18 656 зрители, само с около 300 по-малко от "Рио". Цените на билетите за триизмерната анимация пък са по-високи от тези за стандарните прожекции. Общите приходи на "LOVE.NET" след две седмици прожекции възлизат на 550 051 лв.

На трета позиция откриваме втората премиера за миналата седмица - "Ритуалът". Трилърът с Антъни Хопкинс е събрал 33 628 лв. Четвърти е филмът "Първичен код", който също е премиерен за България. Трилърът разказва за военния Колтър Стивънс (Джейк Джиленхол), който е част от тайна правителствена програма, разследваща избухване на бомба във влак. През изминалия уикенд "Първичен код" е гледан от 4 015 зрители и си е донесъл приходи на стойност 32 585 лв.

На пета позиция тази седмица застава "Високо напрежение", който миналата седмица бе втори. Филмът с Брадли Купър и Робърт де Ниро този уикенд има 30 145 лв. постъпления, а общата му сума от вече три седмици по българските кина нараства на 250 707 лв.

Романтичната комедия "Жена назаем" с Дженифър Анистън и Адам Сандлър тази седмица е на шеста позиция с приходи от уикенда на стойност 20 187 лв. Общите приходи на филма вече са 129 585 лв.

Седми е анимационният "Ранго", който гледаме у нас вече от пет седмици. През отминалите почивни дни е събрал 10 107 лв. приходи, а общите му постъпления възлизат на 259 617 лв. Филмът се движи добре в родния бокс офис, въпреки че не може да се сравнява с друга анимация - "Рапунцел и разбойникът". И все пак, очакванията са, че озвученият от Джони Деп "Ранго" ще остане поне още седмица-две в топ 10 на българската бокс офис класация.

На осмата позиция имаме отново анимация. Това е "Майло на Марс", който е събрал 8 442 лв. през изминалия уикенд. Филмът се прожектира вече месец у нас, а за този период постъпленията му от билети са на стойност 202 008 лв.

На предпоследна позиция тази седмица откриваме "Sucker Punch: Измислен свят", който през почивните дни е инкасирал 8 260 лв. Филмът се представя изненадващо лошо у нас и след три седмици прожекции и общи приходи от 85 803 лв. филмът е пред изпадане от топ 10. На последното място откриваме "Червената шапчица" с уикенд приходи от 6 714 лв. и общи постъпления от месец прожекции на стойност 127 436 лв.

Водещи

Най-четени