3D холограмите - бъдещето на концертите 26.04 | 09:14

Създателите на холограмата на 2 Pac са готови да "върнат на сцената" покойни музикални знаменитости

От Елена Кирилова

Появата на покойния рапър 2 Pac на фестивала Coachella под формата на холограма буквално взриви целия свят. Създателите на дигиталния образ откриха добър начин да вдъхнат живот на музиканти, които вече не са сред нас.

Фирмата Music Technology твърди, че е готова със списъка със знаменитости, които ще "върне” на сцената, като започнем от Елвис Пресли и Джими Хендрикс и завърши с Майкъл Джексън и Уитни Хюстън.

Пред списание NME ръководителят на компанията Санж Сурати заяви, че иска да види на една сцена Джъстин Бийбър и Елвис Пресли.

На въпроса кого още иска да направи холограма, мъжът отвърна с цял списък - Джими Хендрикс, Кърт Кобейн, Майкъл Джексън и Уитни Хюстън.

Коментарът на Сурати се появява само няколко дни, след като се чуха слухове, че холограмата на Майкъл Джексън ще "отиде на турне” заедно с Jackson 5. Братът на покойния Крал на поп музиката, Джаки, заяви, че идеята е чудесна.

Въпреки че Dr.Dre обясни, че холограмата на 2 Pac е "само за Coachella”, Сурати отвърна, че е готов да я изпрати на турне, разкрива NME.com.

"Това очевидно е една историческа и вълнуваща инициатива, на която всички сме свидетели в момента и би имало смисъл да отведем звездите до Европа и може би до останалата част на света”, обясни мъжът.

Появата на холограмните образи е на път да промени музикалната сцена, като ще позволи на феновете да видят възможно най-реалистично легендите, които са си отишли прекалено рано. 

Най-четени