4 причини да не пропускаш обяда 17.06 | 10:43

Обедната почивка ви дава възможност да облекчите стреса

От iNews.bg

Независимо от факта, че повечето от нас имат почивки за обяд, обявени в нашите трудови договори и поради това имат право на тях, е изненадващо колко малко хора се възползват. Прочетете четири причини, които ще ви убедят да започнете отново да го правите и то редовно. Елиминиране на стреса

Високите нива на стрес могат да повлияят на Вашето психическо здраве и да доведат до тревожност и депресия. Ако просто нямате време да отидете за бягство или да се поберат в йога практика, за да облекчите стреса, оттеглянето от вашите задействания - като работа - може да бъде точно това, от което се нуждаете. Обедната почивка ви дава възможност да облекчите стреса.

По-добро кръвообращение

Протягането не е просто нещо, което правите, за да започнете и завършите тренировка; това е важно и във вашия ежедневен живот. Кратката разходка по време на обедната почивка, дава на мускулите ви добро разтягане, което подобрява кръвообращението и поддържа диапазона на движение в ставите, като по този начин прави тялото по-малко податливо на замайване и спазми и ни помага да избегнем наранявания.

Презареждате тялото си с витамини Да си починете от изкуствената светлина във вашия офис и да излезете на дневна светлина, може значително да подобри състоянието на тялото ви. Когато човешката кожа е изложена на пряка слънчева светлина, а именно UVB слънчеви лъчи (със слънцезащитно средство!), тя произвежда витамин D. Дефицитът на този витамин може да ви въздейства по много начини, включително тревожност и депресия, диабет и костни заболявания.

Подобрена концентрация

Може да мислите, че седенето на бюрото, увеличава производителността, но в действителност го прави точно обратното. Правилната почивка не е загуба на време; тя подобрява вашата когнитивна функция, като дава на ума ви нещо друго, върху което да се съсредоточи между стресиращи или натоварени задачи.

Водещи

Най-четени