Elvis пристига в София 16.11 | 12:21

Black Elvis и младите надежди на електро суинг-а Swingrowers са гостите на последното издание на Smugglers Swing Club за 2012

От Мартина Панайотова

На 14 демекври ще имате възможността да се върнете назад във времето с машината, наречена Smugglers Swing Club.

Винтидж партито ще се състои в столичния клуб Mixtape 5 и този път ще представи на родните меломани не един, а двама гост изпълнители в лицето на Black Elvis от Англия и италианската електро суинг сензация Swingrowers.

Black Elvis или Colbert Hamilton, е сред най-популярните имитатори на Елвис Пресли в Европа. С харизматично сценично присъствие и уникална прилика на изпълненията до истински концерт на Краля на Рокенрола, сред феновете на Black Elvis се нареждат звезди като Mадона, The Rolling Stones и Род Стюард, които са гледали изпълненията му в клубовете на West End в Лондон.

За Black Elvis интерпретацията на Елвис Пресли не е простo имитация, а истинско възраждане на корените на рокенрола и на самия Елвис. По време на концерта си в София ще наблегне предимно на ранните години на легендарния изпълнител и всички негови хитове от 50-те и 60-те години. Автентичните сценични костюми на Colbert ще допринесат за усещането, че гледате самия Крал на рокенрола.

Swingrowers са другите гости на предстоящото издание на Smugglers Swing Club. Младото трио от Палермо, Италия, е една от обещаващите млади групи на съвременната електро суинг сцена. Swingrowers свирят предимно в клубовете на Лондон, Париж и Берлин, заедно с имена като Parov Stelar и Caravan Palace. Преди почти месец издадоха дебютния си едноименен албум, който тепърва ще жъне успехи.


Концертите им са заредени с парти енергия, суинг мелодии и автентични jazz китари, подплатени от пленителния глас на певицата Loredana Grimaudo.

Smugglers Swing Club ще отвори врати за всички фенове на музиката и естетиката на отминалото време на 14 декември (петък) в клуб MIXTAPE 5. Началният час е 21:00, а стартът на винтидж треската ще бъде даден в 22:00 часа.
В деня на събитието и на място в Mixtape 5 билетът ще струва 15 лева.

Интервю с The Smugglers Collective може да четете тук.

Водещи

Най-четени