Erykah Badu, Nneka и Roni Size ще превземат Elevation 2012 27.03 | 10:19

Двете певици ще пеят за първи път пред българска публика

От Елена Кирилова

Erykah Badu, Nneka и Roni Size са новите три имена, които ще се включат в тазгодишното издание на музикалния фестивал Elevation, съобщават организаторите.

Българските фенове ще имат шанса за първи път да видят четирикратната носителка на "Грами" Erykah Badu, както и нигерийката Nneka. Към тях ще се присъедини и гостувалия вече у нас дръм енд бейс диджей Roni Size.

След като през 2010 г. Erykah Badu издаде дългоочаквания албум "New Amerykah Part Two (Return of the Ankh)", българските й почитатели най-сетне ще могат да чуят на живо парчетата от него, както и добре познати хитове на красивата изпълнителка. Страхотният й глас със сигурност ще разтопи дамите в публиката.

На 23 и 24 юни, когато ще се проведе фестивалът, соул магьосниците ще са не една, а две. Nneka ще пристигне в България, за да поднесе порция музика от чисто новия си трети студиен албум "Soul is Heavy”. Ще чуем невероятната комбинация от хип-хоп, реге, брас и африкански поп.

Roni Size пък ще се подвизава на DJ сцената. Неговото име се прочу още през 1997 г., когато излезе дебютният му албум "Reprazent”. Оттогава до днес той успя да затвърди името си като едно от най-влиятелните в света на електронната музика.

Водещи

Най-четени