Linkin Park обещават много личен нов албум 21.04 | 09:55

Макар, че акцентът е върху текста и мелодията, в новите парчета няма да липсва и крещене

От Олга Андреева

Linkin Park обявиха, че новият им албум ще бъде "много по-личен" в сравнение с предишните им записи.

Продължението на тавата от 2010 г. "A Thousand Suns” ще носи името "Living things” и ще излезе на пазара във Великобритания на 25 юни, а в САЩ – ден по-късно.

Фронтменът на групата Майк Шинода разкри пред сп. NME, че песните в новия албум се фокусират много повече върху личния живот на членовете на групата, отколкото върху останалата част от света.

"Избрахме това заглавие, защото става дума преди всичко за албум за хората. За отношенията помежду им. В последните няколко албума интересът ни беше фокусиран върху глобални и социални въпроси и тези неща със сигурност продължават да са актуални, но новият ни албум просто е нещо много по-лично."

На въпрос дали албумът ще запази характерния за Linkin Park гняв, Шинода отговаря: "Ще оставя на слушателя да прецени това. Определено има моменти на пречистващо крещене, но има и други части, в които акцентът е върху текста и мелодията. Мисля, че има добър баланс между всички вокални стилове."

Според фронтмена новият албум отбелязва и нещо като завръщане към първите записи на групата от времето на "Hybrid Theory".

Чуйте първия сингъл от албума, "Burn It Down”:

Най-четени