Queen готвят нов албум и мюзикъл 27.10 | 18:21

Бандата разполага с неиздавани песни с участието на Фреди Меркюри

От Олга Андреева

Британската рок група Queen се готви да пусне албум и да направи продължение на хитовия си мюзикъл "We Will Rock You", съобщи Rte.ie.

Китаристът Брайън Мей заяви пред Daily Star, че в албума ще влязат неиздавани песни, в които пее и Фреди Меркюри, който почина през 1991 г. от пневмония вследствие на усложнения от СПИН.

"Песните ги има, въпросът е да намерим време да създадем правилната компилация", заяви Мей, който обеща, че групата ще направи и продължение на мюзикъла "We Will Rock You", създаден през 2002 г.

Той пожъна голям успех сред феновете на Queen и през 2009 г. Мей намекна, че може да бъде направена и филмова версия на спектакъла.

По-рано тази седмица Мей, заедно с Роджър Тейлър, взеха награда от сп. Q, а следващата седмица ще участват на церемонията по връчване на Европейските музикални награди в Белфаст, на която ще получат и наградата "Global Icon".

Queen имат издадени общо 18 албума, които заемат челното място в класациите, 18 сингъла с първи места и десет DVD-та с челни позиции, от които са продадени над 300 милиона копия в световен мащаб, което ги прави една от най-продаваните музикални групи.

Водещи

Най-четени