Soundgarden с кралско завръщане 03.10 | 14:01

King Animal на пазара от 12 ноември

От Мартина Панайотова

Едва ли има фен на гръндж и рок музиката, който да не знае, че Soundgarden се събраха за един нов и доста амбициозен проект.

Крис Корнел и компания работи върху чисто нов албум – първия им от 15 години насам. Тавата е озаглавена King Animal и ще бъде издадена на 12 ноември с клеймото на Mercury Music Group – лейбъла на Metallica, Black Sabbath и The Killers. Първи сингъл от King Animal е "Been Away Too Long", който вече се върти в мрежата.

Шестият студиен албум на Soundgarden включва множество колаборации. Записът е копродуциран от дългогодишния приятел на групата Адам Каспър (Foo Fighters, Nirvana, Pearl Jam) и e записан в "Studio X” в Сиатъл. Миксът е направен в Калифорния и е дело на Джо Бареси (The Melvins, Queens of Stone Age и Weezer).

Освен с "Been Away Too Long”, феновете ще се размажат с oще супер парчета като експлозивното "Blood On The Valley Floor”, кошмарното "Worse Dreams”, тъжното "Halfway There”.

След тях слушателите ще бъдат изненадани с джаз елементите в "Black Saturday”, както и с покоряващия текст на басиста Ben Shepherd в "Attrition”. Текстът на Ким Тайли към "Non-State Actor” е циничен и проницателен анализ на силите, стоящи зад властимащите, докато "Bones of Birds” на Крис Корнел болезнено и ретроспективно разкрива ужаса и уязвимостта на това да бъдеш родител.

Въпреки дългогодишната пауза, Soundgarden си остават алтърнатив бандата, която всички познаваме и обичаме. King Animal проследява еволюцията на бандата за последните 15 години. BBC ги наричат: "банда над мързеливите лейбъли и граници на жанра”.

За тези, които не знаят - Soundgarden са носители на 2 награди и 7 номинации Грами. Записите им са продадени в над 21 милиона копия, а музиката им променя завинаги разбиранията за рока. Техният принос към музиката е революционен и белязва цяло едно поколение.



Водещи

Най-четени