Spirit of Burgas е готов да посрещне най-големите музикални фенове 03.08 | 15:53

В първия фестивален ден се очакват над 20 хил. посетители

От Елена Кирилова

Само няколко часа преди старта на петото издание на фестивала Spirit of Burgas черноморският град вече е изпълнен с добро настроение.

Кметът на Бургас Димитър Николов обясни, че в рамките на първия фестивален ден се очакват над  20 хиляди посетители, но общината и екипът, организатор на фестивала, са подготвени да посрещнат този поток от хора.

Към момента няма отказали се участници. Част от звездите вече са в България, а други пътуват насам. 

Ms. Dynamite се намира на територията на Бургас, а Tinie Tempah вече втори ден се подвизава в Поморие, като по-късно тази вечер ще се появи във фестивалния град, за да се срещне с част от феновете си за Meet & Greet, преди участието си на главната сцена.

Скоро в страната трябва да пристигне и звездата на вечерта, хедлайнерът Busta Rhymes, който по програма ще излезе на главната сцена в 23:00 ч, за да изнесе сет от час и половина. 

Първата фестивална вечер ще открие BG Hip Hop Unity, чийто специален гост ще бъде Графа.

Организаторите на фестивала не пропуснаха да се похвалят, че Sum 41 и KoЯn откриват именно от България европейските си турнета. The Prodigy пък подготвят нов албум и българската публика ще има честта да чуе част от чисто новите и все още неиздадени парчета на групата.

Тази година изпълнителите са поръчали огромно количество биопродукти и повече шампанско, от която и да било друга година, подчерта кметът на Бургас.

Организаторите обещават обслужването от гледна точка на храна, напитки и забавления, да е в пъти по-добро от това, на което феновете са били свидетели при предишните издания. Самата зона за хранене е обособена и представлява огромен ресторант, разположен в близост до главната сцена.

Междувременно в рамките на фестивалната зона кипи трескава работа, за да може всичко да бъде подготвено до 18 ч., когато вратите ще бъдат официално отворени.  

Водещи

Най-четени