The Prodigy разкриха работното заглавие на новия си албум 04.05 | 14:53

Групата ще представи новите си парчета това лято

От Елена Кирилова

The Prodigy разкриха работното заглавие на новия си студиен албум, съобщава NME.com.

Новият проект носи името "How To Steal A Jet Fighter”, обясни фронтменът на бандата Лиъм Хоулет, а записът се явява наследник на издадения през 2009 г. "Invaders Must Die”.

Музикантът обеща, че шестият студиен албум ще е "по-тежък и по-сериозен” от предишните.

"Наистина сме развълнувани за него. Последният ни запис беше нещо като парти албум. Бяхме много щастливи да се съберем отново. Но най-добрите парчета от новия албум са тези, които притежават по-малко от това парти усещане. Определено ще бъде по-тежък, по-сериозен”, обясни Хоулет.

Очаква се момчетата да изпълнят за пръв път новите си парчета по време на участието си като хедлайнери на летния Download Festival, където ще свирят още Metallica и Black Sabbath.

Новината за новия албум на The Prodigy определено е събитие, след като през януари групата получи титлата "най-добра денс група на всички времена”.

Признанието дойде от самите фенове, които гласуваха в специална анкета, организирана от списание Mixmag. The Prodigy се оказаха денс любимците на публиката, като изпревариха дори френското дуо Daft Punk и The Chemichal Brothers, които останаха съответно втори и трети.

Водещи

Най-четени