Агилера и натискът на индустрията да отслабне 01.10 | 11:31

От звукозаписната ѝ компания ѝ заявили, че дебела не може да продава нито албуми, нито билети за концерти

От Олга Андреева

Кристина Агилера, която е решена да се завърне на поп сцената с новия си албум, разкри проблемите, които среща заради килограмите си.

Певицата, която се сдоби с по-пищни форми в последните години и оттогава непрестанно търпи критики за това, заговори открито за натиска, който е получавала от музикалната индустрия.

Певицата буквално била принуждавана да бъде слаба като клечка за зъби, както сама се изразява. От звукозаписната ѝ компания заявили, че няма да продаде никакви албуми и билети за концерти, ако е дебела, пише London Evening Standard.

 

"По време на промоцията на албума ми "Stripped” ми писна да съм кльощавото бяло момиче. Аз съм еквадорка, но на хората им е по-удобно да ме виждат като кльощаво бяло момиче със сини очи.

Следващия път, когато ме видяха от звукозаписната компания, бях напълняла със 7 кг, бях с тъмна коса и с пиърсинг. Трябва да ви кажа, че не им беше лесно да преглътнат тоя хап", обяснява певицата пред сп. Billboard.

"В общи линии ми казаха, че ще навредя на много хора с килограмите си – на продуцентите, музикалните директори, екипа от турнето – защото няма да мога да продавам албуми и билети за концертите ми."

Кристина признава, че първоначално се поддала на натиска и свалила килограмите. Докато не осъзнала, че повече не може да позволява да я третират по този начин.

И след като отново си позволила да изглежда така, както тя се харесва, им заявила: "Работите с дебела жена. Разберете го и го приемете! Понякога се налага да им припомням, че не им принадлежа и, че става дума за моето тяло."

Водещи

Най-четени