Актьорите, разминали се на косъм от смъртта по време на снимки 25.07 | 12:30

Киното е опасна работа

От iNews.bg

Всички си мислят, че да се снимаш във филми не е никаква работа, а е пълен айляк. Е, всички грешат. Защото актьорството е професия като всяка друга, а в определени случаи може да бъде и много опасна. Много знайни и незнайни актьори по целия свят непрекъснато се подлагат на съвсем истински опасности за живота и здравето си в името на киното. Вижте няколко истории на известни актьори, които са се разминали на косъм от смъртта на снимачната площадка.

Джордж Клуни в "Сириана"

Каскада по време на снимките на филма води до сериозни наранявания на гърба и кръста на Джордж Клуни. Болката е толкова силна, че звездата от "Спешно отделение" е готова да посегне на собствения си живот. Пред списание "Rolling Stones" той споделя: "По едно време си мислех, че няма как да продължавам да живея така. Лежах в болницата, нямах възможност да се движа, имах от тези главоболия, при които се чувстваш така, сякаш някой те налага по главата, в продължение на три седмици." Наистина ни къса сърцето да слушаме колко гадно се е подредил екранният доктор Рос, но за щастие след операция на гръбнака неговите наранявания се оправят. Надяваме се "Оскар"-ът, който получи за тази роля, да е достатъчна компенсация за болките.

Куентин Тарантино и Даян Крюгер в "Гадни копИлета"

Тарантино е хардкор тип, който прави нещата по свой собствен начин и това е част от чара му. По време на снимките на екшъна за Втората световна война той решава, че най-добрият начин да удуши красивата шпионка Бриджит фон Хамерсмарк (изиграна от още по-красивата Даян Крюгер) е като я удуши наистина. Той не вярва достатъчно на никого да го направи, затова облича нацистки костюм, мята се отгоре ѝ и я души собственоръчно. "Това, което казах на Даян, беше: Спокойно, ще те удуша напълно. Ще ти спра въздуха за кратко време, ще снимаме реакцията на лицето ти и след това ще стопираме." Той обещава на актрисата да направят само един дубъл, но очевидно са трябвали повече, защото в крайна сметка красивата немска актриса припада от преживяването и точно този кадър е използван във финалния филм. Явно за да получи и бонус точки, Тарантино решава да запали актьорите Ели Рот и Омар Дуум с "контролиран" огън. Очевидно снимачните площадки на филмите на Куентин Тарантино никак не са безопасни места.

Чарлийз Терон в "Аеон Флукс"

"Красивата южноафриканска актриса решава да изпробва собствената си издръжливост и доброволно пожелава да изпълнява част от каскадите си в този научно-фантастичен екшън. За съжаление тя пада много тежко на врата си, докато прави задно салто и по този начин много сериозно наранява шиен прешлен, който е изключително близо до гръбначния ѝ стълб. Тази контузия на главната героиня спира продукцията за 8 седмици, докато се оправи. След претърпяна операция докторите се страхуват, че актрисата ще е с ограничени движения, но за щастие великолепната Чарлийз Терон се възстановява напълно и довършва ролята си.

Можете да прочетете останалите истории за актьори, които едва не са загинали по време на снимки при колегите от Div.bg.

Най-четени