Александър Маккуин е оставил 50 000 лири на кучетата си 27.07 | 07:18

Също толкова получава и всяка от двете му прислужници

От Олга Андреева

Модният дизайнер Александър Маккуин, който се самоуби в началото на миналата година, е оставил в наследство на любимите си кучета внушителните 50 000 лири от общото си богатство в размер на 16 млн. лири.

Според завещанието на 40-годишния моден гуру всяка от двете му прислужници получава по 50 000 лири заради дългата им вярна служба.

Една от тях откри работодателя си да виси обесен в апартамента му в Мейфеър на 11 февруари 2010 г., ден преди да се състои погребението на майка му.

Маккуин е преценил да остави голяма част от парите си на благотворителни организации (по 100 хил. лири на всяка), като Лондонският будистки център, The Terrence Higgins Trust, ветеринарният център "Blue Cross” и Battersea Dogs and Cats Home.

По 50 хил. лири получават кръщелникът и всеки от племенниците и племенничките му и по 250 хил. лири – всяка от трите му сестри и двама братя, отбелязва в. Coventry Telegraph.

Модната къща, която носи името на дизайнера, продължава да бъде изключително влиятелна. Херцогинята на Кеймбридж, Катрин, се омъжи за принц Уилям в рокля, дело на дизайнерката Сара Бъртън от "Alexander McQueen”.

Водещи

Най-четени