Алисия Викандер става следващата Лара Крофт 01.05 | 17:15

Продължението на "Томб Райдър" ще проследи младежките години на Лара

От iNews.bg

Съвсем наскоро получилата Оскар Алисия Викандер ще бъде следващата актриса в ролята на археоложката и авантюристка Лара Крофт в продължението на "Томб Райдър", пише Los Angeles Times, цитиран от БГНЕС.

Пълнометражният филм ще проследи младежките години на Лара, когато тя се впуска в първото си приключение, пише вестникът. Режисьор е Роар Утхауг от Норвегия.

През 2001 година на големия екран беше пренесена за първи път успешната видеоигра от 1996 г. "Томб Райдър” с Анджелина Джоли в главната роля. Режисираната от Саймън Уест високобюджетна адаптация събра почти 300 милиона долара и две години след премиерата си получи продължение.

Приходите на втората част (175 милиона долара) не успяха да оправдаят очакванията на продуцентите и стана ясно, че историята ще бъде продължена от друг екип.

"Метро-Голдуин-Майер" (MGM) купи правата за франчайза през 2012 г. Все още няма официално потвърждение, че в ролята на героинята ще влезе 27-годишната шведска актриса.

 

Алисия Аманда Викандер получи награда Оскар през февруари за ролята си във филма "Момичето от Дания" (The Danish Girl). През 2016 г. ще я видим и в поредния епизод на "Борн".

Водещи

Най-четени