Америка пощуря! Властите мъмрят Мики Рурк и Стивън Сегал заради Путин 16.08 | 11:42

Държавният департамент предупредил екшън иконите да не носят фланелки с лика му

От Филипа Тодева

Американските власти са препоръчали на известни актьори да бъдат по-сдържани в изразяването на симпатиите си към Русия. След визитите си в страната, при които не се поколебаха да покажат, че харесват Русия и нейния президент Владимир Путин, кино звездите Мики Рурк и Стивън Сегал са получили специални правителствени предупреждения.

Един от сътрудниците на Мики Рурк е съобщил, че след като от Държавния департамент на САЩ са разбрали, че актьорът носи фланелка с лика на Путин, са позвънили на агента му и са поискали Рурк да не афишира "своите чувства" към Русия и държавния ѝ глава. За това информира руското издание "Известия". От посолството на САЩ са отказали да коментират действията на Вашингтон. Мики Рурк облече фланелката с лика на Путин за първи път на 11 август в Москва на модна демонстрация. Пред журналисти той заяви, че ще носи дрехата навсякъде, дори в САЩ. 

От 7 до 9 август в Севастопол се проведе международен мото събор, организиран от глуба "Нощни вълци". В събитието се включи екшън иконата Стивън Сегал. Мотористът Александър Залдостанов му връчи фланелка с изображение на Путин, която той веднага показа. Сегал отдавна е почитател на руснаците и не се страхува да го покаже.

Най-четени