Ани Салич се мести в БНТ? 25.11 | 16:15

Водещата май е решила да смени телевизията

От Лазар Тодоров

Едно от най-емблематичните лица на bTV – Ани Салич, май ще сменя телевизията. Говори се, че нейният нов работодател ще бъде БНТ, пише "Всеки ден".

Държавната телевизия определено страда от липса на лица, които да се превърнат в емблеми на медията, така че новинарката определено представлява интерес за тях.

Ани Салич за първи път се появи като водеща на новините преди цели 13 години в централните новини на bTV. Тя обаче изненадващо се появи на сцената на благотворителен концерт на конкурента БНТ, който се проведе в събота в Софийската опера.

Той беше предаван пряко по БНТ. След като ефирът бе прекратен обаче, се появи водещата, която благодари на всички гости в залата и започна да раздава грамоти на УНИЦЕФ, който заедно с БНТ беше организатор на концерта.

Естествено, заваляха хиляди въпроси, какво прави едно от лицата на bTV на концерт на конкурентна телевизия. Обяснението беше, че Ани Салич все пак е едно от лицата на УНИЦЕФ.

Така и не стана ясно защо точно нейното присъствие е нужно на събитието, след като цялата вечер беше водена от Жоро Любенов и Ирен Леви, които също можеха да раздадат грамотите.

Още по-голямо изумление предизвика водещата, когато лично връчи награда на държавната медия като "добър приятел" на организацията, а за bTV нямаше никакво признание. Извън протокола тя поговори малко с шефката на медията Варя Анкова.

От Българската национална телевизия не потвърдиха, но и не отрекоха, че се опитват да привлекат лицето на bTV.

Водещи

Най-четени