Антология на Джими Хендрикс излезе на щатския пазар 18.11 | 12:19

През следващата година ще излезе документален филм с концерти на музиканта от 1969 г. в "Royal Albert Hall"

От Нели Минчева

Антология на великия китарист Джими Хендрикс излезе на пазара в САЩ през тази седмица.

„Тази година бе специална, защото отбелязваме 40-годишнината от смъртта му“, казва пред Billboard сестрата на музиканта - Джени Хендрикс. Тя е изпълнителен директор на компанията Experience Hendrix, която издава творчеството на китариста.

През март те пуснаха на пазара комплекта „Valleys of Neptune”, а сега продължават поредицата с „West Coast Seattle Boy”, както е наречена антологията. Този комплект включва четири CD-та с неиздавани преди композиции на Джими Хендрикс, както и записи с Литъл Ричард, Дон Ковей и Isley Brothers. Комплектът включва също и документалният филм “Jimi Hendrix Voodoo Child”, разказан от Бусти Колинс.

През следващата година ще излезе документален филм с концерти на Джими Хендрикс от 1969 г. в „Royal Albert Hall“.

Джени Хендрикс се надява да представи този филм и в телевизионен вариант на принципа pay-per-view, както и в DVD формат. Филмът ще бъде съпроводен с издаването на албум със саундтрака от него.

Плановете са 70-тата годишнина от рождението на музиканта през 2012 г. да бъде отбелязана с излизането на друг филм, посветен на Джими Хендрикс, а именно – неговото участие на поп фестивала в Маями през 1968 г.

Водещи

Най-четени