Биографичният филм за Стив Джобс ще излезе на екран през октомври 06.02 | 09:45

След поредица спънки филмът най-сетне е факт

От iNews.bg

След редица спънки, сред които оттеглянето на Sony Pictures, която трябваше да заснеме филма, и отказът на Леонардо ди Каприо и Крисчън Бейл да изиграят главната роля, биографичната лента за съоснователя на Apple Стив Джобс ще излезе на екран на 9 октомври, съобщи Contactmusic.

Предстоящата екранизация на живота на починалия през 2011 г. от рак Джобс е по книгата "Стив Джобс" на Уолтър Айзъксън. Лентата ще бъде заснета от британския режисьор и носител на "Оскар" Дани Бойл.

Зад филмовия проект стоят някои от най-големите умове в съвременната филмова индустрия - продуцентът Скот Рудин и сценаристът и носител на "Оскар" Арън Соркин.

Същият екип създаде хитовата продукция "Социалната мрежа" (2010), припомня изданието.

1470022

В ролята на Стив Джобс зрителите ще видят актьора Майкъл Фасбендер. Сет Роугън ще се превъплъти в образа на другия съосновател на Apple Стив Возняк.

На Кейт Уинслет е поверена ролята на бившия маркетингов директор на компанията Джоана Хофман, на Джеф Даниълс - на бившия изпълнителен директор Джон Скъли.

Майкъл Стълбарг ще играе софтуерния инженер и изобретателАнди Херцфелд. Катрин Уотърстън ще бъде в ролята на приятелката на Джобс Крисан Бренан, от която той има дете.

Водещи

Най-четени