Боб Дилън с участие в концерт за поета Дилън Томас 19.01 | 14:57

Певецът се е вдъхновил за името от шериф Мат Дилън от телевизионния уестърн "Gunsmoke"

От Ивайло Коралски

Популярният изпълнител от САЩ Боб Дилън обмисля участие в специален концерт по случай 100-годишнината от рождението на уелския поет Дилън Томас, предаде Reuters, цитирани от БТА. 

От години се водят дебати дали популярният американски изпълнител с рождено име Робърт Алън Цимерман е приел артистичния псевдоним Боб Дилън в чест на поета от Уелс.

Най-разпространената версия твърди точно това. Друга теория е, че певецът се е вдъхновил за името от шериф Мат Дилън от телевизионния уестърн "Gunsmoke". 

"Боб Дилън се е кръстил на Дилън Томас. Отправих запитване към него дали ще подготви специален концерт за честванията следващата година в Суонзи на 100-годишнината от рождението на Томас. Получих отговор от компания "Сони Мюзик", че Боб Дилън е настроен много позитивно към тази идея", е заявил пред британския парламент Герайнт Дейвис, депутат от родния град на уелския поет.

Дилън Томас е роден в Суонзи през 1914 г. Умира в Ню Йорк през 1953 г. след злоупотреба с алкохол. 

Боб Дилън има зад гърба си 50-годишна успешна музикална кариера. На 71 години популярният изпълнител все още редовно участва в турнета. "Tempest" - 35-ият студиен албум на Дилън, излезе на музикалния пазар през септември 2012 г. и получи ласкави отзиви от критиката.

Водещи

Най-четени