Боб Дилън с цензурирани песни в Китай 07.04 | 21:07

Музикантът е изпълнил само предварително одобрени песни на първия си концерт в азиатската република

От Олга Андреева

Музикалната легенда Боб Дилън е бил принуден да се съгласи да изпълнява само предварително одобрени песни, преди да се качи на сцената за първия си концерт в Китай, който се състоя на 6 април, съобщава Contactmusic.

Дилън е "изрязал" от репертоара си за концерта песните си, които са символ на протеста и мира като "The Times They Are A-Changin'", за да не обиди националния комунистически режим в страната. Все пак музикантът е изпълнил други свои класически парчета като "All Along the Watchtower" и "Like a Rolling Stone".

Миналата година имаше предложение за няколко концерта на Боб Дилън в Китай, но по-късно то бе отменено, тъй като Културното министерство на страната е отказало да одобри провеждането им. Тази година властите в Китай се оказаха по-благосклонни, но само при условие, че те избират песните, които Боб Дилън да изпълни.

Редица международни звезди са били принудени да "изрежат" песни от репертоара си, за да не накърнят китайската чувствителност. Бандата Rolling Stones, например, трябваше да обещаят, че няма да изпълнят парчето си "Let's Spend the Night Together" по време на концертите си в Китай през 2006 г., тъй като Културното министерство е счело текста на песента за твърде неприличен.

Водещи

Най-четени