Боб Марли оживява в изложба 13.05 | 19:39

Представя китарата му, старо дънково яке, снимки и постери

От Олга Андреева

В музея "Грами" в Лос Анджелис беше открита изложба, посветена на реге легендата Боб Марли, който умира на 11 май 1981 г. в Маями.

Една от най-забележителните вещи, част от изложбата, е първата китара на Боб Марли – махагонов Gibson Les Paul. Тя е част от постоянната изложба в музея в Кингстън, Ямайка, и за първи път се показва в САЩ, съобщава Ройтерс.

В изложбата, която ще бъде отворена за посетителите до 2 октомври, са включени още бродирано синьо дънково яке, носено от Марли, както и негови снимки, стари постери от концерти и записи на певеца.

Музикални клипове и видео материали също са част от изложбата, а посетителите имат и възможността да се пробват да свирят песните на Боб Марли.

Тази седмица светът отбелязва 30-годишнината от смъртта на Боб Марли с различни събития. Според сина му Дейвид, известен като Зиги Марли, който е бил 12-годишен, когато баща му умира, датата 11 май не е повод за траур.

Макар че и за него, и за цялото семейство, смъртта на Боб Марли е била много труден за превъзмогване момент, 30 години по-късно той е убеден, че това е ден за празнуване.

Водещи

Най-четени