Брус Спрингстийн: Тръмп е срам за Америка! 25.09 | 19:29

Той е толкова близо до Белия дом, че това предизвиква безпокойство, заяви музикантът за милиардера

От iNews.bg

Легендата на рока Брус Спрингстийн смята, че кандидатът на републиканците за Белия дом Доналд Тръмп е "срам" за САЩ. Според музиканта милиардерът е "демагог, който предлага единствено прекалено опростени решения", предаде Франс прес, зитирана от БТА.

Спрингстийн, който в песните си често споменава за проблемите на американците от средната класа, поясни, че си дава сметка защо Тръмп им изглежда "убедителен".

"Абсурдността надхвърля хумористичните нотки. Той обаче е толкова близо до Белия дом, че това предизвиква безпокойство. Не смятам, че ще спечели, но фактът, че е кандидат, е голям срам за американците. Тръмп знае как да каже на избирателите някои неща, които те искат да чуят. Имаме проблеми в САЩ. В страната съществува голямо неравенство при разпределение на богатствата, а това е благоприятна почва за демагогия. Тръмп има простичък отговор за всички тези сложни проблеми", коментира Спрингстийн.

Мемоарите на на известния музикант трябва да бъдат публикувани следващата седмица. Те проследяват живота му - от детството му в Ню Джърси до успехите му на музикалната сцена.

Водещи

Най-четени