Вижте кои филми плениха родните киномани 08.01 | 08:55

Първенец по интерес е адаптацията "47 ронини"

От Надежда Стоянова

Още световната премиера на заглавието "47 ронини" показа, че Кеану Рийвс е направил най-правилния избор за своето завръщане на Големия екран. Изглежда, че на същото мнение е и родната публика, защото вече втора седмица точно това е заглавието, което е сред най-предпочитаните у нас според данните от киноасалоните, пише БТА.

Резултатите сочат, че заглавието е гледано от над 96 хиляди зрители, което в сума се равнява на малко над 966 хиляди лева само за десет дни. Триизмерната филмова легенда разказва за бивши самураи, заели се да отмъщават за смъртта на своя господар. И макар че не липсват и негативни коментари за художествената стойност на продукцията, интересът определено е доста впечатляващ.

Следващият филм в тази подредба е "Замръзналото кралство". За месец и половина на екраните у нас са го гледли 195 165 души, което в приходи е 1 738 450 лв. Третата позиция е за "Хобит: Пущинакът на Смог" с над 190 хиляди зрители и 1 896 347 лв.

Следват "Бойни старчета", "Психаротерапия", "50 първи срещи", "В света на динозаврите" на BBC, както и "Последният пенсионерски запой". Седмото място е за "Тайният живот на Уолтър Мити", последван от "Спасяването на мистър Банкс", "Отбранителна линия" и българското предложение "Вила Роза".

Водещи

Най-четени