Вижте най-невежата миска на света 25.04 | 10:48

Мисис Русия се отказа доброволно от короната, няма елементарна обща култура

От Гергана Златкова

Безспорен и общоизвестен факт е, че преобладаващата част от момичетата, които се явяват на конкурсите за красота, не се славят с особен интелект. И никой не го очаква от тях. Но докъде може да се простират невежеството и елементарните познания от обща култура.

Като "фундаменталния" въпрос Земята ли се върти около Слънцето, или то около нея? Не вярвате, че някой не знае? Е, има и такива хора. И по-точно носителката на титлата Мисис Русия Ина.

Тъй като не успя да отговори на този и други въпроси в телевизионно интервю, съпругата на футболиста от руския национален отбор Юрий Жирков реши да се откаже от короната си в конкурса за най-красивата омъжена жена в страната.

От две седмици видеото с 23-годишната красавица, която се мъчи да се сети за отговорите на елементарни въпроси на местен журналист, събра над 4,7 милиона гледания. Явно за младата жена, която е и майка на две деца, е напълно достатъчно да "се прави на красива, да си облича дълга рокля и да си направи прическа".

"Без съмнение е Слънцето... или може би Земята? Не знам", признава тя накрая.

Едва скривайки усмивката си, журналистът пита младата жена с дълги кестеняви коси, дали заради ерудицията си е спечелила конкурса 3-минутното видео раздели интернет потребителите, някои от които критикуваха заложения капан от журналиста на държавната телевизия "Россия", който разследвал корупцията в конкурсите за красота в страната.

Мисис Русия направила последен опит да запази достойнството си, като в писмо да всички, на които "Русия им е мила", изтъква благотворителните инициативи, с които се занимава и които са особено важни за страната "Искрено съм разочарована, че журналистите подминаха с мълчание добрите ми намерения, за да покажат реторичните си умения и да критикуват несъвършенствата на системата на конкурсите за красота", коментира скандалната миска.

Вижте въпросното видео, което, буквално, ще ви остави без думи ТУК.

Най-четени