Винтидж вдъхновение в центъра на София 16.05 | 17:24

Илка Пейчева представи новата си колекция в галерия „1908“

От Мартина Панайотова

Илка Пейчева, стилист и дизайнер на бутика Vintage Sofia, омагьоса столичани за втори пореден път с изложба посветена на нежния свят на Pin-up културата.

След миналогодишните "Girls Love Cards" (София) и "Girls' Records" (Варна), този път тя ни отвежда отвъд рамките на илюстрациите и показа гардероба на нейното вдъхновение.

‘’Do you remember how it used to be?’’ е поредното изкушение, с което Илка ни покани не само да се поглезим, а и да се облечем. Изложбата на дизайнерските й рокли, правени в стилистиката на 40-те и 50-те години на 20 в. отвори врати вчера, 15-ти май в галерия "1908” на ул. Ангел Кънчев 1.

"Като цяло тематиката на новата колекция на Vintage Sofia е "pin-up", като дрехите са правени изцяло в този дух. За ролките сме поръчвали специални платове. Мотивите изцяло са съобразени с "pin-up" усещането – облеклата изобилстват от щампи, типични за течението - сладоледи, моряшки елементи, щъркелчета, ноти, корабчета и всичко онова, с което сме свикнали да асоциираме красавиците от 40-те и 50-те. Също така, добавили сме и различни декорации в същата стилистика – те са уникални и не биха могли да се намерят в България”, така ми описа талантливата дизайнерка преди време концепцията на своите тоалети.

Какво още сподели тя, може да разберете от Jenite.bg, а иначе – моля, заповядайте в галерията, горе.



Водещи

Най-четени