Въпреки бомбена заплаха: Елтън Джон проведе концерта си в Петербург 29.05 | 20:39

Путин няма да се срещне с музиканта, графиците на двамата се разминават

От iNews.bg

Преди концерта на Елтън Джон в Санкт Петербург на 28 май е била получена анонимна заплаха за поставена бомба. Въпреки това певецът е провел концерта, съобщава РБК.ру. По данни на изданието, анонимното обаждане е било направено към 19.00 ч. местно време, когато събитието е трябвало да започне.

Организаторите – съвместно със силите за сигурност, са взели решение въпреки това концертът да не се отменя. Без да евакуират хората, сапьори и органите на  реда със специално обучени кучета са претърсили за евентуалния взрив всички помещения. След като не са открили взрив, те са приключили проверката към 21 ч.

Макар че Елтън Джон е проявил самообладани и е дал всичко на сцената от себе си, част от публиката е напуснала залата преди края на концерта – въпреки изключитолно високата цена на билетите, най-скъпите от които струват по около 500 лева.

 

Утре, на 30 май, Елтън Джон ще има концерт в Москва. Още през есента на миналата година той заяви, че иска да се срещне с президента Путин, за да обсъдят правата на сексуалните малцинства в Русия. През март говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че Путин може да се срещне с певеца по време на престоя му в Москва, ако президентската му програма го позволи. Миналата седмица обаче песков съобщи, че графиците на Елтън Джон и реския президент се разминават. Среща, по думите му, може да се осъществи "следващия път".

Най-четени