Готвят дует Том Круз - Робърт Дауни Джуниър 15.05 | 14:21

Лентата ще се казва „Президент“, а автор на сценария е Даниел Гор

От Виолета Малинкова

Ако досега производителите на филми се опитваха да привлекат само една голяма звезда, след успеха на "Отмъстителите" всичко се промени. Високобюджетните филми за големия екран напоследък гъмжат със звезди от първа величина.

Okino.ru съобщава, че филмовото студио Warner Bros. стартира снимките на екшън-комедията "Президент", като за снимките на лентата са поканени да участват Робърт Дауни Джуниър и Том Круз.

Това е вторият съвместен проект на актьорите, след като през 1992 г. участваха заедно в "Доблестни мъже". Автор на сценария е Даниел Гор, а в режисьорското кресло се опитва да "скочи" Джей Роуч.

Лентата разказва историята на един честен и достоен агент на тайните служби (в ролята ще е именно невероятният Том Круз), който е определен да защитава бившия президент (Робърт Дауни Джуниър), характеризиращ се с доста свадлива природата и подъл нрав. Изведнъж се появява заплаха за живота на особата, която охранява и агентът е принуден да се крие заедно с нея.

Датата на началото на снимките не се съобщава. Най-вероятно това няма да е скоро, предвид натовареният график и на двете американски звезди.

Водещи

Най-четени