Графа стана отличникът на наградите на БГ Радио 25.05 | 13:59

Този път церемонията се състоя не в София, а в Благоевград

От Елена Кирилова

Графа и Белослава станаха БГ изпълнители на 2013 г., получавайки престижните награди на БГ Радио. iNews е медиен партньор на събитието.

Всъщност Графа се оказа големият победител на церемонията, тъй като грабна четири статуетки. Албумът му "Дим да ме няма” беше отличен за най-добър. Едноименната песен пък стана парче на годината. Графа, Любо и Бобо се окичиха и с наградата за БГ текст за песента "Секунда”.

Михаела Филева се сдоби с награда за БГ Дебют на 2013 г., а БТР се оказаха група на годината.

Дуетът, който БГ Радио отличи е Ангел и Моисей. Клип на годината  стана "Секунда” на режисьора Васил Стефанов.

С престижното отличие "БГ вдъхновител” си тръгна група Тангра, а самата награда взе Стенли, посвещавайки я на покойния Чочо Владовски. Публиката имаше шанса да чуе Стенли и на живо, с изпълнението му на песента "Кукувича прежда”.

Концертът, който Лили Иванова изнесе в "Арена Армеец”, получи приза "Концерт на годината”. Певицата посвети отличието си на благоевградската публика, защото именно в Благоевград се проведе и самата церемония по връчване на наградите.

Това беше и първият път, в който тя се състоя извън София. Още преди началото на церемонията на площад "Георги Измирлиев” се събраха хиляди почитатели на българската музика.

Бяха предвидени две сцени - на едната се обявяваха и връчваха наградите, а на другата изпълнителите изнасяха концерт.

Гражданите и гостите на града имаха шанса да чуят на живо БТР, Мария Илиева, Васко Василев, Богомил, "Фондацията” и други.

Водещи

Най-четени