Дейвид Бекъм и УНИЦЕФ лансират нов проект за оказване помощ на деца 09.02 | 18:00

Проектът е озаглавен "7", на номера, който носеше на фланелката си Бекъм, докато бе състезател на Манчестър Юнайтед

От iNews.bg

Бившата футболна знаменитост Дейвид Бекъм лансира в Лондонсъвместно с УНИЦЕФ нов хуманитарен проект за оказване помощ на деца, съобщи FP.

Проектът е озаглавен "7", на номера, който носеше на фланелката си Бекъм, докато бе състезател на Манчестър Юнайтед. Всъщност става въпрос за проект за набиране на средства за 7 инициативи за защита на деца в неизгодно положение по света.

"Известността ми, успехите ми по футболните терени отворихавратите пред мен, за да осъществя подобни проекти, свързани съсзащита на децата", заяви 39-годишният Бекъм на пресконференция,организирана от УНИЦЕФ в британската столица.

Лансирането на проекта идва, след като тази година бившият футболист на Манчестър Юнайтед и Реал Мадрид чества изминаването на 10 години, откакто стана посланик на добра воля на УНИЦЕФ.

"Хората ме познават като футболист, но животът ми никога не е бил ограничен единствено до тази моя дейност”, увери Бекъм. Той направи това изявление, докато на екран се излъчваха видео кадри, които показват как кръстосва из света, за да се срещне с деца, да поиграе футбол заедно с тях и да участва в хуманитарни инициативи.

"Като посланик на добра воля Дейвид Бекъм посвети 10 години от живота си на защитата на онези, които най-много се нуждаят от това - най-уязвимите деца”, заяви Палома Ескудеро от УНИЦЕФ.

Водещи