Джак Никълсън продаде имението си в Аспен за 11 млн. долара 24.03 | 17:22

Домът с пет спални и седем санитарни възела, е бил предложен първоначално за 15 милиона долара

От Кремена Бедерева

Известният холивудски актьор Джак Никълсън продаде имението си в планинския ски-курорт в Аспен, щата Колорадо, за 11 милиона долара, предаде AP.

Имението с площ от 1700 кв метра е било купено от Джак Никълсън и неговия приятел, режисьорът и продуцент Лу Адлър през 1980 г. То се намира в Уест Енд в района на планината Аспен. 

По-късно къщата в имението, построена във викториански стил, е включена в Националния регистър на историческите места в САЩ. 

Домът с пет спални и седем санитарни възела, е бил предложен първоначално за 15 милиона долара. Според биографичната книга на Денис Макдауъл за Джак Никълсън, актьорът и неговият приятел вече са били собственици на къщи в Аспен, преди да се сдобият с тази в Уест Енд, където обаче не можели да ловят нормално телевизионни предавания. 

Никълсън искал по време на почивките си в Уест Енд да гледа баскетболните мачове на "Лос Анджелис лейкърс", тъй като е фен на отбора. 

Никълсън е с 12 номинации за наградата "Оскар", като печели три статуетки на американската киноакадемия. Носител е на 7 награди "Златен глобус".

Актьорът е известен ролите си в "Полет над куковиче гнездо" на Милош Форман, "Китайският квартал" на  Роман Полански, "Сиянието" на Стенли Кубрик и др.

Водещи

Най-четени